Pregateste-ti tenul pentru anotimpul rece

diane kruger pentru mat'morphose(1)Trecerea brusca de la un anotimp la altul poate sa aduca mari modificari la nivelul pielii. Aceste zile reci ale anotimpului toamna pot sa iti dezhidrateze tenul si sa ti-l usuce. Pentru a preveni sau pentru a scapa de aceasta problema cat mai repede m-am gandit sa iti vin in ajutor cu cateva sfaturi utile si foarte importante. Iata ce trebuie sa faci:

Primul pas foarte important este exfolierea si hidratarea tenului. Temperaturile scazute pot sa cauzeze deshidratarea pielii asa ca, prin urmare cred ca ar trebui sa incepi procedeul de hidratare mai din timp. In fiecare seara, fa-ti un obicei si exfoliaza-ti tenul cu ajutorul unui prosopel curat in care ai turnat o catitate mica de gel de curatare. Imediat dupa ce ai iesit din dus cel mai indicat ar fi sa aplici un strop de ulei de cocos si sa iti masezi usor tenul. Dupa 10 minute indeparteaza excesul de ulei ramas pe fata.

In fiecare dimineata dupa ce te-ai trezit, demachiaza-te folosind un iar la final aplica un strat subtire de ulei de cocos.

Al doilea lucru foarte important este folosirea cremelor cu SPF. Chiar daca soarele nu mai are aceeasi putere asta nu inseamna ca ultravioletele nu mai ating suprafata pielii si ca nu mai pot provoca mari daune asupra tenului. Inainte de a iesi din casa cel mai bine ar fi sa aplici pe piele o crema intens hidratanta fps 15. 

Nu uita de buze! De  cele mai multe ori avem tendinta sa ne neglijam buzele chiar daca ele sufera cel mai mult in aceasta privinta. De fiecare data cand iesi din casa foloseste un balsam de buze sau chiar o varianta mult mai ieftina, unguientul de galbenele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.