Ceaiul de la ora cinci in lumea contemporana

Stim cu totii ca ceaiul de la ora cinci reprezinta un obicei burghez, care a aparut in Anglia si care consta in servirea unui ceai alaturi de alte persoane din lumea buna. Cea care l-a impus a fost Catarina de Bragança si tot ea a adaugat la acest obicei si servirea marmeladei.
Pentru a retrai nobletea si frumusetea acelor momente pe care le presupunea servirea ceaiului de la ora cinci (Five o’clock tea) aveti nevoie de cateva caracteristice perioadei, dar si un set potrivit pentru servirea ceaiulceaiului, adica un ceainic decorat cu imprimeuri regale, cani cu farfuriute care sa aiba acelasi model, recipiente cu capac pentru zahar, un suport cu picior pentru a servi prajituri, un sfesnic sau un suport pentru lumanare, o cutie pentru biscuti sau alte obiecte care se foloseaua in cadrul acestui moment de rendez-vous.
Este recomandat sa va alegeti un anumit model si pe acesta sa il pastrati la toate elementele decorative, astfel incat sa creeati o atmosfera cat mai autentica pentru acest eveniment.
Elementele caracteristcile pentru ceaiul de la ora cinci pot fi folosite si pentru decorul intregii locuinte, dar in special a living-ului si a bucatariei, pentru ca in aceste incaperi se pot servi prajituri, biscuti, fructe sau se poate bea ceai ori cafea.


Elementele ceaiului de la ora cinci sunt o amprenta a vietii nobile si a aristocratiei, iar cei care le prefera dau dovada de rafinament si de lux, chiar daca le folosesc doar pentru o intalnire cu prietenii in cadrul careia discuta despre gadget-urile actuale si despre ce se intampla in lumea contemporana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.